Jak przechować żywność przez dłuższy okres? Prowadzisz własną restaurację? Zobacz, jak nie marnować jedzenia!

Posted on 17/09/2021 1:27pm

Jeśli prowadzisz swoją restaurację, oczywiście wiesz znakomicie, jak wiele jedzenia zmarnuje się na co dzień. Nawet jeśli wydaje Ci się, iż wszystkie porcje konkretnych potraw masz skrupulatnie obliczone, jednakże gastronomia jest tak nieprzewidywalnym biznesem, iż niemalże każdego dnia właściwie wszystko może wywracać się do góry nogami. Jak sobie z tym radzić?
Problemy z przechowywaniem żywności w knajpachZ jednej strony oczywiście nie chcesz mówić gościom, iż nie ma jakiejś potrawy, z drugiej natomiast zakupienie zbyt dużej ilości składników, które później mogą nie zostać przerobione spowoduje realne straty - niewątpliwie doskonale znasz taki dylemat. Jeżeli chcesz go unikać, powinieneś opracować niezły system przechowywania żywności w swej restauracji.

Najbardziej polecanym sposobem na przechowanie jedzenia, który zwykle nie powoduje żadnych strat w jakości, zdecydowanie jest zamrażanie żywności.

Z pewnością zaciekawi Cię nasza witryna (https://procleaner.pl/firma-sprzatajaca-lodz/), wyszukasz tam sporo ciekawych informacji. Pamiętaj, że jest stale aktualizowana.

W Twojej knajpie bez wątpliwości musi się zatem znaleźć zamrażarka niskotemperaturowa, dzięki której będziesz mógł naprawdę wiele zaoszczędzić - . Jeśli Twój kucharz będzie widział, iż danego składnika jest zbyt wiele i nie zdąży go przerobić przed jego zepsuciem się, po prostu włoży go do zamrażarki i nastawi odpowiednio regulator temperatury (sprawdź tutaj: regulator temperatury).

Czy według Twojej opinii, prezentowany artykuł zasłużył na Twoje zainteresowanie? Jeśli tak, to sprawdź również pozostałe rzetelne informacje (https://www.tuv.com/poland/pl/zmiany-w-systemie-zarz%C4%85dzania-jako%C5%9Bci%C4%85-iso-9001.html), które na pewno zaspokoją Twoją ciekawość.

To bez wątpliwości jeden z najprostszych sposobów na przechowanie żywności.


Co więcej
Staraj się, aby Twoja karta nie była zbyt długa - to właściwie zawsze gwarancja świeżości żywności. Na dodatek wykorzystuj z głową resztki z jednego dania do zrobienia - wówczas bez wątpienia nic się nie zmarnuje.