Kilka słów na temat formalności dotyczących eko certyfikatu w produkcji żywności

Posted on 19/07/2020 8:07am

Polacy coraz chętniej prowadzą zdrowy styl życia. Częściej zwracamy uwagę na to jak produkowana jest żywność, dlatego ekologiczne rolnictwo zyskuje na popularności.




eko certyfikat
Author: anokarina
Source: http://www.flickr.com


By taka działalność mogła cieszyć się zaufaniem klientów| konieczne jest uzyskanie właściwego certyfikatu, potwierdzającego ekologiczną uprawę żywności, wolnej od groźnych substancji. Jakie formalności należy spełnić, by móc cieszyć się takim certyfikatem? więcej


W ekologicznym gospodarstwie do uprawy żywności stosowane są odpowiednie sposoby ochrony gleby i wody, jak również nawożenia.

Ta aktualna treść została napisana specjalnie dla ciebie. Sprawdź ją, aby pozyskać zupełnie nowe info. Zachęcamy do naszego serwisu!

Przy uprawach ekologicznych zabronione jest stosowanie chemicznych preparatów do ochrony roślin. Poniżej przedstawiamy jakie kluczowe kroki formalne podjąć, aby uzyskać eko certyfikat - eko certyfikat.


By otrzymać certyfikat ekologicznej żywności przede wszystkim należy złożyć wniosek o certyfikację i wypełnić formularz, który znajdziemy szybko w sieci|, na strownie www Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Bezbłędnie uzupełniony druk powinniśmy przesłać do jednostki certyfikacyjnej - oznacza to jednoczesne zawarcie umowy dotyczącej kontroli na podstawie, której owa instytucja sprawdzi czy faktycznie zgłoszone gospodarstwo jest ekologiczne.

Sprawdź także szczegóły w tekście (http://www.brumet.com.pl/), z pewnością uznasz, że naprawdę dobrze było się z nimi zapoznać. Nie zwlekaj więc i kliknij tutaj!

Na podstawie upoważnienia wystosowanego przez MRiRW obecnie w Polsce działa obecnie kilka wydających i cofających certyfikaty żywności ekologicznej.




Nadzór nad nimi prowadzi Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. Informacje o zbliżających się kontrolach - terminach i opłatach - są przekazywane w formie aneksów.

Tags: styl, części, moc, klientów, formularz